Het verborgen potentieel van Europa voor de productie van batterijen voor elektrische wagens

Als Europa wil meespelen op het vlak van elektrische auto’s, zal het continent zijn inspanningen ter ondersteuning van investeringen in de productie van batterijen moeten verdubbelen, zeggen experts. Dat kan door zich toe te spitsen op de winning van zeldzame metalen, die essentieel zijn voor de energietransitie.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl China al tientallen jaren zijn industrie voor onderdelen voor elektrische wagens subsidieert en de VS met de "Inflation Reduction Act" steeds meer naar protectionisme neigt, mag Europa niet achterblijven wat de winning en verwerking van zeldzame metalen betreft, zo klinkt het.

In het nieuws: De wereldwijde strijd om de dominantie over zeldzame metalen is in volle gang.

  • De drie grootmachten van de wereld wedijveren om de metalen te verkrijgen die essentieel zijn voor de fabricage van batterijen, voor hernieuwbare energie en voor elektriciteitsnetten.
  • China en de Verenigde Staten trekken volop de kaart van subsidies om lokale investeringen op dat gebied te stimuleren.
  • "In plaats van zich ook volop te storten op subsidies en leningen moet Europa zijn sterke
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer