Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Vastgoedprijzen blijven stijgen

Logo Business AM
Personal Finance

03/04/2020 | Redactie | 2 min leestijd

De Vlaamse vastgoedprijzen blijven omhooggaan. In de eerste drie maanden van 2020 kostte een huis 1,4 procent meer dan vorig jaar dezelfde tijd, weet Het Laatste Nieuws.

Koopt u een huis in Vlaanderen, dan betaalt u daar gemiddeld 291.358 euro voor. Een appartement kost u gemiddeld 245.355 euro, dat is meteen ook 5,5 procent meer dan vorig jaar. Appartementen kennen daarmee ook de snelste prijsstijging in 10 jaar tijd.

Er zijn uiteraard regionale verschillen. In Antwerpen betaalt u 3,6 procent meer voor een huis dan vorig jaar, dat komt op gemiddeld 315.237 euro. In Oost- en West-Vlaanderen daalt de prijs een beetje, met ongeveer een half procent. U betaalt in Oost-Vlaanderen 279.588 euro en in West-Vlaanderen 259.529 euro. In Limburg kost een huis nog minder, gemiddeld 247.000 euro.

Appartement

Een appartement blijkt een goede investering. In Antwerpen kosten die 7,4 procent meer dan vorig jaar en in Oost-Vlaanderen kwam er het minste bij: 1,2 procent.

Dat gemiddeld hoge cijfer wordt verklaard door de afschaffing van de woonbonus op het einde van 2019. Mensen die een eigen appartement kochten, haastten zich nog om de woonbonus mee te pikken. Investeerders lieten het op zijn beloop tot nu.

Die investeringspanden zijn vaak echter wat duurder. Daarnaast is er ook meer nieuwbouw verkocht, die ook duurder is. Dat verklaart een deel van die acute prijsstijging bij de appartementen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks