Vastgoed houdt Brusselse beurs recht in rood Europa

De Europese aandelenmarkten openen licht in het rood. De Bel20 blijft stabiel en heeft dat voor een deel te danken aan vastgoedaandelen. Ook op de brede Brusselse beurs is vastgoed bij de winnaars.

De verhuurder Leasinvest wint 4,1 procent nadat hij redelijk goede kwartaalcijfers bekendmaakte. Tegelijk laat hij weten dat hij het stadsarchief van Brugge verkoopt aan concurrent Qrf.

Die profiteert daar dan weer van omdat het een welkome afwisseling is van zijn winkelvastgoed, dat momenteel onderpresteert door de coronacrisis. Het aandeel van Qrf springt 3,4 procent hoger.

Rusthuizen

En ook de zorgvastgoedgroep Care Property Invest doet er 1,1 procent bij nadat ze aankondigde voor 180.000 euro aandelen terug te kopen.

Ten slotte gaat Cofinimmo 0,5 procent in het groen. Het bedrijf neemt een nieuw woonzorgcentrum op in zijn portefeuille. Morgen brengt het zijn kwartaalcijfers naar buiten.

En in de slipstream van al die winsten wint de rusthuisuitbater Aedifica ook 0,9 procent.

Nepvlees

In het buitenland valt vooral Unilever op in Londen. De consumentengroep kondigde woensdagochtend zijn nieuwe strategie aan en wil de verkoop van zijn nepvleesproducten in de komende vijf jaar verhogen naar 1 miljard euro. Een ambitieus plan en beleggers hebben er duidelijk niet zo veel vertrouwen in, want meteen na de opening schoot het aandeel 1,2 procent lager. Rond 10 uur werd dat verlies wel beperkt tot 0,4 procent.

In Parijs doet Mastercard-eigenaar Worldline er 2,5 procent bij. De vele online betalingen tijdens de coronacrisis en de aanloop naar het kortingenfeest Black Friday doen de betaalgigant goed.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20