Valt oudste krant van Nederland in Vlaamse handen?

Mediahuis, in België uitgever van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen, voert verregaande onderhandelingen met de Nederlandse krantengroep NDC over een overname. NDC geeft de Leeuwarder Courant, de oudste nog opererende krant van Nederland uit.

Dat schrijven De Tijd, het Financieele Dagblad en de Leeuwarder Courant en Mediahuis bevestigt het nieuws maandag. Het gaat naar verluidt om ‘verregaande’ onderhandelingen tussen Mediahuis en de aandeelhouders van NDC mediagroep, FB Oranjewoud en JM Fonds, over de overname van NDC door Mediahuis.

‘Tot dusver verlopen de gesprekken constructief. Maar het is nog te vroeg om uitspraken te doen over de uitkomst van de onderhandelingen’, zeggen de bedrijven maandagnamiddag in een persbericht.

NDC mediagroep geeft Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad en tientallen regionale nieuws- en weekbladen uit. NDC mediagroep en Mediahuis geven voorlopig geen verdere commentaar. Volgens het Financieele Dagblad heeft NDC al een tijdje financiële problemen.

Vlaamse dominantie

Het Financieele Dagblad schrijft ook dat NDC het enige grotere krantenbedrijf in Nederland is dat nog zelfstandig is, afgezien van nichespeler FD Mediagroep. Mediahuis is in Nederland uitgever van onder meer De Telegraaf, NRC Handelsblad, Haarlems Dagblad en De Limburger. DPG Media, in België uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en Humo, is ook al jaren actief in Nederland en is daar eigenaar van onder meer Het Parool, de Volkskrant en het AD.

Lees ook: Mediahuis neemt grootste mediagroep van Luxemburg over

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20