Vader van Boris Johnson vraagt Franse nationaliteit aan nu brexit rond is

De vader van de Britse premier Boris Johnson zet het proces in gang om de Franse nationaliteit aan te vragen. Dat bevestigt hij aan RTL Radio Frankrijk.

‘Ik word geen Fransman, ik ben het al’, zegt Stanley Johnson in uitmuntend Frans. ‘Mijn moeder is geboren in Frankrijk en haar moeder was helemaal een Française. Het is voor mij dus een zaak van terugclaimen wat ik al heb en daar ben ik heel blij mee.’

Zijn démarche komt er nu de brexit helemaal een feit is na het bereikte handelsakkoord dat zijn zoon Boris kon beklinken. Hij doet het naar eigen zeggen niet om zijn zoon te jennen, maar om zijn eigen persoonlijke band met de EU te behouden.

‘Europa is altijd meer dan alleen maar een eengemaakte markt, het is meer dan de Europese Unie. Dit gezegd zijnde, blijft het belangrijk om een band te behouden met de EU’, zegt vader Johnson bij RTL.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20