Vaccinproducenten Pfizer en BioNTech uitblinkers op bedrukt Wall Street

De Dow Jones verloor vrijdag bij sluiting 0,75 procent, de brede S&P500 ging 0,68 procent lager en technologiebeurs Nasdaq gaf 0,42 procent prijs. De farmabedrijven die met een coronavaccin bezig zijn, zorgden voor lichtpuntjes.

Farmabedrijven Pfizer en BioNTech vroegen vrijdag de versnelde goedkeuring van de Amerikaanse farmawaakhond FDA om hun gezamenlijk coronavaccin deels op de markt te brengen. Daarmee zouden de vaccins nog dit jaar beschikbaar kunnen zijn in de VS. De ene vaccinmaker won 1,41 procent, de andere vlamde 9,63 procent. Ook die andere producent van een coronavaccin, Moderna, koerste 5,22 procent hoger.

Foot Locker kelderde bijna 5 procent. De sportwinkel zag de omzet op jaarbasis nochtans met 9 procent stijgen naar 2,1 miljard dollar. ‘Hoewel het back-to-school-seizoen later startte dan normaal door Covid-19, is het momentum toch verder gestegen tijdens het derde kwartaal’, klonk het. Ook de winst kwam hoger uit dan verwacht door analisten.

Gilead Sciences gaf 0,86 procent prijs, na een advies van de Wereldgezondheidsorganisatie. De WHO raadt aan om het medicijn remdesivir niet meer te gebruiken bij de behandeling van coronapatiënten. ‘Er is momenteel geen bewijs dat dit middel de overlevingskansen verhoogt van de patiënten of andere positieve gevolgen heeft’, klinkt het.

De bitcoin beweegt richting de grens van 19.000 dollar, want met 18.788 dollar staat de cryptomunt op zijn hoogste punt in drie jaar. Alleen al deze week steeg de bitcoin 17 procent in waarde. Sinds het begin van het jaar bedraagt de stijging zelfs 160 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20