Vaccinnieuws stuwt Europese beurzen naar hogere sferen

Het hoopgevende nieuws rond het coronavaccin van Moderna en de Europese bestelling van 405 miljoen dosissen bij CureVac doen de beleggers zichtbaar deugd. De Brusselse sterindex Bel20 sloot 1,7 procent in de plus af.

De aankondiging van Moderna zorgde meteen voor stevige winnaars op de beurzen. Beeldprojectiegroep Barco koerste 5,32 procent hoger, omdat de zwaar getroffen bioscoopsector hoop krijgt. Helemaal tekenend is het feit dat bioscoopketen Kinepolis bij sluiting nog 14 procent hoger trok. AB InBev deed er 3 procent bij, nu de horecasector opnieuw perspectief krijgt.

Lotus Bakeries wint 7,27 procent. De koekjesbakker lijkt wel immuun voor de coronacrisis. Tijdens de eerste helft van dit jaar groeide de verkoop met 8,4 procent en steeg de brutobedrijfswinst 10 procent. Sinds het begin van dit jaar koerste een aandeel van het bedrijf 40,15 procent hoger.

Proximus dikte 1,67 procent aan. De onderneming haalt met de Schot Mark Reid een nieuwe financieel directeur binnen. Hij komt over van UPC. Daarnaast trekt het telecomconcern de Italiaanse Antonietta Mastroianni aan als ‘Chief Digital & IT Officer’. Zij komt van het Deense TDC.

In Nederland gaf Just Eat Takeaway bijna 3,5 procent prijs. De maaltijdbezorger profiteerde enorm van alle thuisblijvers tijdens de coronacrisis. Het vooruitzicht op een ‘normale’ wereld met cafés en restaurants noopt beleggers ertoe om het aandeel af te straffen.

Voorts veel gelukkigen op het Damrak: Royal Dutch Shell deed er 6 procent bij, bierbrouwer Heineken won 2,5 procent en uitzendkantoor Randstad noteerde eveneens 3,8 procent hoger bij sluiting.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20