Vaccin werkt nog even na op Europese beurzen

Het nieuws van maandag dat er opnieuw een vaccin in polepositie zit voor markttoelating zet aandelen als Kinepolis en AB InBev op stevige winst. De Bel20 gaat 1,5 procent in het groen.

De cinemaketen Kinepolis doet er 1,7 procent bij op het vaccinnieuws. Een vaccin is goed nieuws voor Kinepolis, dat nu ongeveer al zijn bioscopen heeft moeten sluiten door de coronacrisis. Het bedrijf kan nog een jaar door met zijn beschikbare cash, maar wil natuurlijk zo snel mogelijk alles heropenen. Hoe sneller er een vaccin is, hoe sneller de bioscopen weer open kunnen.

Ook de Braziliaans-Belgische bierbrouwer AB InBev wint 3,5 procent. Een heropening van de economie zou ook de bierverkoop geen windeieren leggen. Nu alle horecazaken gesloten zijn, komt er weinig geld binnen bij AB InBev.

De Nederlandse bank ING is de ster in de Bel20 met een winst van 3,9 procent.

Kroatië

Aan de andere kant van de sterindex staat de Mechelse biotechgroep Galapagos. Die verkoopt 6.000 vierkante meter aan onderzoeksruimte in Kroatië en een pijplijn aan medicijnen voor 31,2 miljoen euro. Beleggers sturen het aandeel 1,3 procent lager.

Bpost gaat 0,3 procent in het rood. Het postbedrijf kondigde maandagavond aan dat het toch alle pakjes zal leveren, maar pas na vijf dagen. Eerder had de groep aangekondigd dat 5 procent van alle pakjes zelf zouden moeten opgehaald worden.

Mobiliteit

In Parijs wint Renault 4,5 procent, in Londen doet Rolls-Royce er 8,3 procent bij. Opnieuw is het vaccinnieuws de aanleiding. Een heropening van de economie zou zowel de auto- als de luchtvaartsector goed doen. Ze gaan allebei door de grootste crisissen in hun bestaan.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 0,9 procent in het groen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20