Uitzendwerk voor gepensioneerden is snelgroeiende business: Nestor breidt uit naar Nederland

Het Belgische uitzendbedrijf Nestor richt zich op vijftigplussers en gepensioneerden en groeit met 50 procent per jaar. Na de overname van zijn Nederlandse sectorgenoot ErvarenJaren verwacht het fusiebedrijf wekelijks 1.200 oudere werkkrachten aan een interimbaan te helpen.

Nestor is het geesteskind van marketeer Nicolas Moerman uit Kortrijk en HR-expert Mathieu Vandenhende uit Gent. De uitzendgroep helpt vijftigplussers aan tijdelijk werk en specialiseert zich ook in flexi-jobs voor gepensioneerden. Via dat systeem kunnen mensen tijdens hun pensioen fiscaal voordelig bijverdienen bij pakweg de slager in de buurt.

Barrières verlagen

Volgens Nestor, dat tot het ecosysteem van start-upbegeleider Start It @KBC behoort, bestaat 12,8 procent van de Belgische uitzendmarkt uit vijftigplussers. ‘Onze groei van 50 procent per jaar toont aan dat er wel degelijk werkgevers zijn die inzetten op onze doelgroep. Uitzendarbeid is de ideale manier om de barrières te verlagen’, zegt Vandenhende in een persbericht dat de eerste buitenlandse overname aankondigt.

Het gaat om de Nederlandse sectorgenoot ErvarenJaren, dat al 22 jaar bestaat en interimkrachten koppelt aan onder andere Airbus, Fedex en Royal Flora.

Samen verwachten Nestor en ErvarenJaren wekelijks 1.200 gepensioneerden en vijftigplussers aan een job te helpen, met een geconsolideerde omzet van bijna 10 miljoen euro. ‘We willen samen dé referentie te worden in de Benelux’, zegt Lisette Schalker, managing director van ErvarenJaren.

Lees ook: Helft van de gepensioneerden krijgt minder dan 1.500-euro

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20