Uitzendgroep House of HR komt in handen van investeerder Bain Capital, Conny Vandendriessche blijft aan boord

De hr-dienstverlener House of HR wordt overgenomen door Bain Capital Private Equity, zo kondigen de bedrijven aan. Stichtster Conny Vandendriessche, het management en de Franse investeerder Naxicap blijven aan boord als minderheidsaandeelhouder.

Bain Capital verwerft een belang van 55 procent in House of HR, de overige aandeelhouders zullen samen goed zijn voor 45 procent. Naxicap was de vorige meerderheidsaandeelhouder, maar staat nu de controle af. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

House of HR is gestart in 1995 met één enkel Accent Jobs kantoor in het West-Vlaamse Roeselare. Wijlen Philip Cracco en Conny Vandendriessche waren toen de stichters. Het rekruteringsbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een Europese groep met meer dan 4.300 interne medewerkers, een omzet van 2,2 miljard euro in 2021 en kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, alsook rekruteringsagentschappen in onder meer Polen, Roemenië, Hongarije en Spanje.

De groep stelt elke maand meer dan 57.000 mensen tewerk in kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Happy Rebels

“Ik ben heel blij dat House of HR een nieuwe hoofdaandeelhouder heeft gevonden, die, net zoals Naxicap 10 jaar geleden, echt het ondernemende en mensgerichte DNA van het bedrijf begrijpt”, zegt stichtster Conny Vandendriessche in een toelichting.

“Het was een droom die uitkwam om House of HR te zien groeien van 1 Accent Jobs kantoor in Roeselare tot een internationale groep. Dat is ook de reden waarom ik minderheidsaandeelhouder en bestuurslid wil blijven, zodat ik mijn steun voor alle Happy Rebels (de bijnaam voor de werknemers, red.) die voor House of HR werken kan blijven tonen.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20