Accent Jobs-oprichter Philip Cracco (56) overleden

In Knokke is Philip Cracco overleden. De 56-jarige zakenman richtte twee bedrijven voor uitzendarbeid op en was een tijdje aandeelhouder van horlogemaker Rodania, maar werd pas echt bekend dankzij het Vier-programma ‘The Sky Is The Limit’.

Het nieuws werd bekendgemaakt op de Facebookpagina van zijn interimbedrijf JobFixers. ‘Ook al ging zijn gezondheidstoestand zienderogen achteruit en was het intussen duidelijk dat beterschap niet meer mogelijk was, toch komt dit moment bijzonder hard aan,’ aldus Lieven Bonamie, algemeen directeur van JobFixers.

Accent Jobs en Rodania

Cracco startte zijn carrière als oprichter van Accent Jobs. Samen met Conny Vandendriessche bouwde hij de uitzendgroep uit, als selfmade man. De West-Vlaming slaagde erin een stevig bedrijf uit de grond te stampen. In 2013 verliet hij Accent Jobs, dat ondertussen verveld is tot House of HR, met een omzet van 1,5 miljard euro.

In 2015 kocht Cracco nog horlogemaker Rodania, wat hij ‘een geweldig merk’ vond. Op 6 jaar tijd wilde hij het merk terug op de kaart zetten en winstgevender maken, maar dat verliep niet vlot. In 2017 verloor Rodania 7 miljoen euro, evenveel als de omzet van dat jaar. Nog een jaar later vloog het horlogemerk in de etalage en besloot Cracco om zich toe te leggen op zijn oude liefde: de interimsector.

JobFixers

Daarna bouwde hij samen met rechterhand Lieven Bonamie JobFixers uit, een nieuw uitzendbureau. Tegenwoordig telt het bedrijf meer dan 70 kantoren. In november maakte de zakenman bekend dat hij begin 2020 25 nieuwe kantoren zal openen. JobFixers sloot 2019 af met een omzet van 47 miljoen euro.

Tussenin nam Cracco deel aan het Vier-programma ‘The Sky Is The Limit’, een reality-reeks over rijke Vlamingen. Daarin leerde het grote publiek ook zijn vriendin Aïsha Van Zele kennen. In de jaren nadien hadden de twee een knipperlichtrelatie, maar in 2018 besloot het koppel toch om te trouwen.

West-Vlaamse ‘Wolf of Wall Street’

De zakenman stond bekend als flamboyant en avontuurlijk. Hij was een tijdje paracommando en een fervent liefhebber van autorally.

De West-Vlaamse ‘Wolf of Wall Street’ overleed aan de gevolgen van prostaatkanker. De ziekte werd in 2016 vastgesteld en was een tijdje onder controle, maar helemaal genezen deed Cracco nooit. Hij werd 56 jaar en laat, naast echtgenote Aïsha, een zoon en een dochter achter.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20