Uitblijven nieuw stimulusakkoord duwt Dow en S&P 500 in het rood

Twee van de drie belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen gaan donderdag in het rood. Investeerders maken zich zorgen over het uitblijven van een nieuw stimulusakkoord. Republikeinse en Democratische onderhandelaars blijven naar eigen zeggen ‘mijlenver van zo’n akkoord verwijderd’.

De Dow Jones Industrial Average gaat 80 punten lager, een verlies van 0,3 procent. Ook de S&P moet 0,2 procent prijsgeven nadat ie tijdens de beurssessie even op recordhoogte noteerde. De Nasdaq kan alsnog de meubelen redden en sluit de dag af met een winst van een kwart procent.

Het aandeel Cisco Systems gaat 11 procent lager na slechter dan verwachte kwartaalresultaten. Apple gaat 1 procent hoger, ook Facebook en Amazon noter iets hoger dan deze ochtend.

Aandelen die profiteren van de heropening van de economie moeten terrein prijsgeven. Kledingketen Gap (-2,4 procent) en de luchtvaartmaatschappijen American Airlines en Southwest (beide -1,3%) sluiten de dag af met verlies.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering ging voor het eerst sinds maart onder het miljoen, wat op een herstellende arbeidsmarkt wijst. Toch houdt het uitblijven van een akkoord over een nieuw stimulusprogramma in Washington investeerders tegen.

Olie gaat 0,8 procent lager. Een vat Brent-olie kost nu 45,07 dollar. De IEA verlaagde zijn verkoopsverwachting. Goud gaat 0,75 procent hoger. Voor een troy ounce goud moet donderdagavond 1.963 dollar worden betaald. De euro noteert 0,2 procent hoger op 1,18 Amerikaanse dollar. De bitcoin levert 0,5 procent in en kost nog 11.521 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20