UGent switcht naar thuiswerk en digitaal lesgeven

De UGent neemt drastische beslissingen door het coronavirus. Aan de medewerkers is gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken. De komende dagen wordt ook het onderwijs zoveel mogelijk gedigitaliseerd.

Daarmee is de universiteit de eerste in België die grote maatregelen neemt om de verspreiding van covid-19 tegen te houden. Rector Rik Van de Walle vraagt in een mail naar alle medewerkers met aandrang om van thuis uit te werken.

Thuiswerk

Gisteren gaf de overheid verschillende richtlijnen mee om die verspreiding zo traag mogelijk te laten lopen. ‘De UGent past daarom met onmiddellijke ingang het thuiswerken maximaal toe’, staat er te lezen.

‘Overweeg ook zelf welke taken u thuis kunt uitvoeren en bespreek dit met uw leidinggevende en directe collega’s. Uiteraard mag de continuïteit van de activiteiten van het team waartoe u behoort, en bij uitbreiding de werking van de UGent, niet in het gedrang komen.’

Lessen

Over de lessen op de universiteit is nog niets beslist, al gaat Van de Walle ook daar uit van een omschakeling. ‘Wat de onderwijsactiviteiten betreft zullen we de komende dagen maximaal de omslag maken naar digitale lesvormen. We vragen de UGent-lesgevers om zich maximaal voor te bereiden.’

Onder andere een infodag van de universiteit dit weekend en enkele andere activiteiten zullen niet doorgaan. Dat wordt activiteit per activiteit bekeken, staat te lezen op de site van de universiteit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20