Uber-concurrent Lyft voorspelt monsterverlies in tweede kwartaal door lockdown

De taxi-app Lyft boekte 23 procent meer omzet tijdens het eerste kwartaal van dit jaar en zag zijn verlies verminderen. Het volgende kwartaal ziet er echter veel slechter uit, door de lockdowns.

Lyft heeft geluk dat het voorlopig nog enkel op de Amerikaanse en Canadese markt actief is. Beide landen waren later dan de rest van de wereld om lockdowns in te stellen, waardoor Lyft nog langer inkomsten kon binnenhalen.

Dat deed de omzet groeien met 23 procent naar 956 miljoen dollar (885 miljoen euro) en het verlies verkleinen tot 85 miljoen dollar, tegenover 216 miljoen een jaar geleden. Het bedrijf heeft nog nooit winst gemaakt.

Besparingen

En dat zal ook niet voor volgend kwartaal zijn. Nu de lockdowns overal in voege zijn, ziet Lyft een serieuze impact op zijn resultaten. In april waren er 75 procent minder bestellingen dan gewoonlijk, maar in mei gingen ze wel weer wat omhoog. Toch voorspelt CEO Logan Green een verlies van ‘minder dan 360 miljoen dollar’ voor belastingen en afschrijvingen.

Het bedrijf gaat nu in de kosten snijden en hoopt minder te moeten uitgeven aan reclame voor en premies aan chauffeurs, omdat meer Amerikanen nu werkloos zijn en dus snel op zoek zijn naar een job. De besparingen moeten de taxispeler ‘op weg zetten naar winst’.

Uber

Lyft had oorspronkelijk gerekend op 1 miljard dollar omzet voor de eerste drie maanden. Door de onzekerheid, schrapt het nu ook zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Later op donderdag maakt concurrent Uber zijn resultaten bekend. De resultaten van Lyft kunnen een indicatie daarvan zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20