Twitter test audiotweets voor iPhone

Of dit nu is waar de twitteraars op zitten te wachten, valt te betwijfelen. Toch lanceert de microblogsite momenteel een audioversie van zijn tweets, voor iPhone.

Als u een iPhone bezit, krijgt u op uw Twitter-app binnenkort misschien de mogelijkheid om audiotweets op te stellen. Dat zijn tweets, maar in plaats van 140 tekens, krijgt u 140 seconden om uw boodschap over te brengen. Twitter kondigt op zijn blog een testfase aan.

Audiotweets?

De tweets komen er in aanvulling van de gewone afbeeldingen die u nu al bij uw boodschap kwijt kan. De komende weken krijgen alle iOS-gebruikers de optie om het eens te proberen.

Kan het al? Daarvoor kijkt u naast het standaard camera-icoontje bij het maken van een nieuwe tweet. Daar staat een nieuw icoontje te blinken, dan kan u de nieuwe functie gebruiken. Wil u meer dan 140 seconden, dan kan u dat in een thread doen.

Zo zal de voice-opname via Twitter eruitzien.

Eigen berichten

Opgelet, u kan enkel audioberichten versturen bij eigen tweets. Naar trolls schreeuwen bij wijze van reply is dus niet mogelijk. In een feed verschijnen de audiotweets als een statische profielfoto. Als de boodschap afspeelt, blijft die doorlopen tot ze volledig is. De voortgangsbalk komt onderaan in beeld terwijl u door een tijdslijn scrollt.

Twitter is er zich van bewust dat gebruikers steeds meer te zeggen hebben op de microblogsite. In 2 minuten audio kan nu eenmaal meer dan op 140 tekens en daarenboven is het menselijker, staat op een blog van Twitter te lezen. Wanneer er een web- en Android-versie komen, is nog niet duidelijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20