Twitter is niet enige techbedrijf dat personeelsbestand onder de loep neemt: koelt de Amerikaanse arbeidsmarkt af?

De grootschalige ontslagronde bij Twitter heeft de afgelopen dagen voor heel wat commotie gezorgd. Volgens de nieuwbakken CEO Elon Musk is zo’n herstructurering noodzakelijk om het bedrijf opnieuw financieel gezond te maken. Twitter is overigens niet het enige techbedrijf dat het personeelsbestand onder de loep neemt.

Waarom is dit belangrijk?

Uit de kwartaalresultaten blijkt dat het niet goed gaat met de techbedrijven. Zij gaan onder meer gebukt onder het verstrakkende rentebeleid van de Federal Reserve. Ook het einde van de coronapandemie speelt die bedrijven parten. Zij konden tijdens de gezondheidscrisis profiteren van de lockdownmaatregelen. Daardoor deden we voor zowel ons professioneel als persoonlijk leven voortdurend een beroep op techoplossingen, zoals videocalls.

In het nieuws: Elon Musk heeft vrijdag de helft van de zowat 7.500 werknemers bij Twitter de laan uitgestuurd. "Het bedrijf verliest dagelijks 4 miljoen dollar. Ik had dan ook geen andere keus dan het personeelsbestand te verkleinen", liet hij zaterdag in een tweet weten. Ook de andere techreuzen willen het mes zetten in de personeelskosten.

  • De e-commercereus Amazon liet afgelopen week in een memo aan het personeel weten even geen nieuwe werknemers in dienst te zullen nemen. "We verwach
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer