“Twitter Files” deel 3: Heeft Donald Trump echt de Twitter-regels overtreden?

We krijgen meer en meer inzage in wat er zich de afgelopen jaren heeft afgespeeld achter de schermen bij Twitter. Die informatie wordt met mondjesmaat vrijgegeven. Het derde deel van de Twitter Files geeft ons inzage in hoe het socialemediaplatform beslist heeft om het profiel van Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, te verwijderen.

Waarom is dit belangrijk?

Nadat Musk Twitter overnam, zei hij dat hij wat lijken uit de kast van het bedrijf zou halen. Het lijkt er nu op dat de centimiljardair zijn beloftes probeert waar te maken, door journalisten toegang te geven tot interne documenten.

De details: Net als bij deel twee van de Twitter Files kreeg journalist Bari Weiss toegang tot de interne documenten. Hij deelde zijn bevindingen via het socialemediaplatform. Deze keer komen we meer te weten over wat er zich allemaal binnen het bedrijf afspeelde toen Twitter besliste om het profiel van Trump te verwijderen.

  • Aanvankelijk schorste Twitter het profiel van de Amerikaanse president voor 12 uur. Die beslissing volgde op de publicatie van een video waarin hij keer op keer her
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20