Twitter biedt mogelijkheid om fooi te geven

Twitter maakt het sinds kort mogelijk voor gebruikers dat die een virtuele fooi kunnen geven om bepaalde accounts te ondersteunen. Een beperkt aantal gebruikers die in het Engels tweeten kunnen een ‘fooienpot’ toevoegen aan hun profielen, heeft een woordvoerder van Twitter bekendgemaakt.

Onder de uitverkoren gebruikers vallen kunstenaars, journalisten, deskundigen en een aantal non-profitinstellingen. ‘Jullie drijven het gesprek op Twitter en we willen het makkelijker maken voor jullie om elkaar te steunen naast met volgen, retweeten en leuk vinden’, schrijft een productmanager van Twitter in een post. ‘Dit is een eerste stap in ons werk om nieuwe manieren te creëren waarop mensen steun kunnen geven en ontvangen op Twitter’, voegde zij eraan toe.

Een fooienpot-icoontje geeft de keuze tussen de betaaldiensten van Patreon, PayPal of Venmo. Twitter zelf ontvangt geen deel van de gedoneerde fooien, verduidelijkte de woordvoerder. ‘Binnenkort kunnen meer mensen een fooienpot aan hun profiel toevoegen en breiden we uit naar meer talen’, zei ze ook.

Het microblogplatform probeert meer gebruikers naar zich toe te lokken en wil dat gebruikers langer op Twitter zitten. Vorige week meldde het bedrijf teleurstellende opbrengsten en groei in het aantal gebruikers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20