Twitter-account Schild & Vrienden opgeschort

Het Twitter-account van de extreemrechtse jongerenvereniging Schild & Vrienden is geschorst door de sociale netwerksite.

Wie het Twitter-account @schildnvrienden wil consulteren, krijgt enkel de boodschap ‘Account opgeschort. Twitter schort accounts op die in strijd zijn met de Twitter-regels’ te lezen. In de algemene voorwaarden worden onder meer ‘geweld’, ’terrorisme en gewelddadig extremisme’, ‘wangedrag en pesterij’, ‘haatdragend gedrag’ en ‘gevoelige media, inclusief schokkend geweld of erotische content’ opgegeven als mogelijke redenen.

Het is niet duidelijk waarom het account precies geschorst werd. Onlangs maakte de jongerenbeweging nog bekend dat het een eigen mediakanaal zou lanceren. Dat medium zou ‘niet streven naar objectiviteit’ en ‘een tegengewicht vormen tegen de gevestigde media’.

Schild & Vrienden werd in mei 2017 opgericht door Dries Van Langenhove, toen nog student aan de Universiteit Gent. Bij de verkiezingen van 2019 werd de 24-jarige Van Langenhove als onafhankelijke op een lijst van Vlaams Belang verkozen tot Kamerlid. Ook vorig jaar werd hij officieel in verdenking gesteld voor mogelijke inbreuken op de racisme-, negationisme- en wapenwet. Dat gerechtelijk onderzoek werd opgestart na een Pano-uitzending over Schild & Vrienden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20