‘Tweede machtigste man bij Amazon’ stapt op

Jeff Wilke, de 52-jarige verkoopsdirecteur van Amazon, verlaat de e-commercegigant begin volgend jaar. Hij werd lang getipt als de opvolger van CEO Jeff Bezos.

Amazon maakte het nieuws bekend in een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Over de reden van zijn vertrek gaven zowel Amazon als Wilke nog geen commentaar.

Wilke werkt sinds 1999 bij Amazon en begon als baas van de wereldwijde activiteiten. Sindsdien groeide hij door en in 2016 werd hij verkoopsdirecteur. In die functie overziet hij de e-commerce-activiteiten en de fysieke winkels, waaronder de keten Whole Foods.

Opvolger Bezos

Hij werd door veel mensen intern en extern gezien als opvolger voor CEO Jeff Bezos als die er de brui aan zou geven. Daar is voorlopig nog geen sprake van.

Wilke is volgens Bezos ‘een van de mensen die Amazon gemaakt heeft tot wat het is. Zijn erfenis en impact zullen nog lang voortleven nadat hij weg is’, zegt hij in een brief aan zijn personeel. In Amerikaanse media wordt hij omschreven als ‘de tweede machtigste mens bij Amazon’.

Wilke wordt opgevolgd door Dave Clark, die ook in 1999 bij het bedrijf kwam en nu verantwoordelijk is voor de retailactiviteiten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20