Trumps Twitch-account tijdelijk geband door campagnespeeches

Twitch, de bekenste streamingsite voor gamers, heeft het account van de Amerikaanse president Trump tijdelijk geschorst. Reden is zijn ‘hatelijk gedrag’ tijdens campagnespeeches, onder andere in 2015.

Volgens Twitch, dat eigendom is van Amazon, schendt Trump de voorwaarden van de streamingwebsite. ‘Hatelijk taalgebruik is niet toegelaten op Twitch’, klinkt het in een bericht. ‘In navolging van ons beleid is het account van president Trump tijdelijk geschorst voor opmerkingen die hij maakt op de stream. De niet-toegelaten stream is verwijderd.’

Rally in 2015

De streamingsite gaf ook twee voorbeelden van ‘hatelijk taalgebruik’ uit Trump zijn campagnespeeches. Het eerste komt van een politieke rally in 2015.

‘Wanneer Mexico u zijn mensen stuurt, sturen ze niet hun beste’, zegt Trump. ‘Ze sturen je niet. Ze sturen je niet. Ze sturen je mensen die veel problemen hebben en ze brengen die mensen naar ons. Ze brengen drugs. Ze brengen criminaliteit. Het zijn verkrachters. En sommige, neem ik aan, zijn goede mensen.’

Hombre

In een tweede voorbeeld, van een campagne-evenement in Tulsa, Oklahoma op 20 juni, gaat het om een fictieve anekdote die Trump aanhaalt.

‘Het is 1 uur ’s ochtends en een stevige, ik heb het woord al regelmatig gebruikt, ‘hombre’, een stevige hombre breekt het raam van een jonge vrouw wiens man op weg is als vertegenwoordiger, of wat hij ook doet. ‘En je belt 911 en dan zeggen ze ‘sorry, dit nummer is onbereikbaar.”

Twitter versus Facebook

Het is niet duidelijk hoe lang Trump zijn account geschorst zal blijven. Verschillende sociale media-platformen hebben het moeilijk met het modereren van Trump zijn uitspraken. Enerzijds primeert het recht op vrije meningsuiting, anderzijds neemt de president het niet altijd even nauw met de feiten.

Op Twitter krijgt de president van de VS daarom af en toe een label aan een van zijn tweets. Op Facebook daarentegen, komt dezelfde boodschap door zonder een eventuele waarschuwing over de inhoud.

Net vandaag raakte ook bekend dat Trump zijn grootste supporterskanaal op forum Reddit, gesloten wordt.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20