Trumps Truth Social-app verschijnt maandag in App Store

Het nieuwe sociale netwerk Truth Social van voormalig president Donald Trump lijkt maandag te worden gelanceerd in de App Store van Apple. Dat zou blijken uit berichten van een leidinggevende over een testversie die door Reuters zijn bekeken.

Het Engelse persbureau meldt dat vrijdag een leidinggevende van het nieuwe netwerk vragen heeft beantwoord van mensen die waren uitgenodigd om de app tijdens de testfase te gebruiken. Een van de testers vroeg wanneer de app wordt vrijgegeven voor het publiek. “We zijn momenteel klaar voor vrijgave in de Apple App Store op maandag 21 februari”, antwoordde de leidinggevende.

Sociale media speelden voor Trump een belangrijke rol. Hij werd vanwege opruiing geweerd van Twitter, Facebook en YouTube, waarna hij niet echt geslaagde pogingen ondernam op andere manieren digitaal contact te onderhouden met zijn volgers.

In oktober kwamen plannen naar buiten voor het platform Truth Social. De lancering zou al snel plaatsvinden, maar lange tijd bleef onduidelijk wanneer. De Trump Media & Technology Group (TMTG) zegt daarmee een alternatief voor Twitter te willen bieden en wil later ook nieuws, podcasts en entertainment brengen.

Meer