Trump ontvangt auteurs aan de lopende band: stortvloed van boeken met sappige informatie op komst

Voormalig Amerikaans president Donald Trump gaf onlangs 22 interviews voor 17 verschillende boeken die over hem geschreven worden. Vanuit het golfresort Mar-a-Lago verdeelt Trump sappige weetjes uit zijn ambtstermijn onder de auteurs om een tsunami van controversiële boeken te ontketenen.

Waarom is dit belangrijk?

Donald Trump is nog lang niet klaar om zijn plek in de schijnwerpers op te geven. Omdat Amerikaanse uitgevers zijn eigen boek wellicht niet willen publiceren, zoekt hij andere manieren om de vuile was buiten te hangen. Trump wil de publieke opinie in zijn voordeel tillen in afwachting van de verschillende processen die tegen hem worden voorbereid.

Opvallend: de interviews met schrijvers rollen van de band in Palm Beach, waar Trump verblijft.

  • Trump gaf maar liefst 22 interviews voor 17 verschillende boeken die over hem geschreven werden.
  • De gasten krijgen “diet coke” aangeboden en hebben 90 minuten de tijd om met “the Donald” te praten. Sommige schrijvers mogen zelfs blijven voor een etentje, hoewel Trump zelf nooit aanschuift.
  • De entourage van Trump ziet de interesse van de schrijvers als bewijs dat de belangstelling voor de voormalige president nog nooit zo hoog is geweest .
  • Ondertussen bespeelt Trump de auteurs zo charmant mogelijk en verdeelt hij de sappige informatie zorgvuldig, weet nieuwssite Axios.

Verdeel en heers? Volgens interne bronnen verlaat elke auteur het resort met het gevoel dat hij exclusieve en gevoelige informatie kreeg. Bouwt Trump zo aan een agenda van choquerende krantenkoppen?

  • De boeken komen allemaal binnen een tijdspanne van 18 maanden uit.
  • “Landslide” van Michael Wolff is de vroegste druk met een geplande publicatiedatum op 27 juli.
  • Het boek van CNN-journalist Maggie Haberman komt pas volgend jaar uit.
  • Jonathan Karl van ABC News spendeerde naast zijn 90 minuten nog eens een volle vijf uur in Mar-a-Lago. Zijn Trumpboek “Front Row at the Trump Show” uit 2020 werd een New York Times bestseller.
  • De eerste controversiële kop is ondertussen al een feit: Forbes schreef vandaag dat in een van de boeken staat dat Trump ooit overwoog om met Covid geïnfecteerde Amerikanen naar Guantanamo Bay te sturen.

De conclusie: De krantenkoppen zullen ongetwijfeld geregeld overladen worden met sensationele informatie uit de Trumpboeken. Het lijkt er dus op dat we nog een lange tijd van Trump zullen horen.

Lees ook:

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20