Trump krijgt beurzen niet omlaag

Ondanks het veto van president Trump tegen het steunpakket van 900 miljard dollar, gaan de Amerikaanse beurzen gezwind hoger. De werkloosheidscijfers vielen beter uit dan gedacht.

De Dow Jones gaat 0,6 procent in het groen, de S&P500 wint 0,4 procent en de Nasdaq verliest als enige licht met 0,1 procent.

Tech doet het woensdag dan ook net iets minder goed. Apple wint 0,1 procent, Tesla doet er 0,7 procent bij, Microsoft verliest 0,6 procent en Netflix gaat 1,4 procent in het rood.

Economische zorgen

Het is een drukke nieuwsdag in de VS. ’s Ochtends tweette president Donald Trump plots dat hij niet van plan is om het steunpakket van 900 miljard dollar te ondertekenen omdat hij vindt dat er te weinig geld naar de Amerikanen gaat. Dat zette even druk op de beurzen, maar later op de dag kwam het goede nieuws dat het aantal werkloosheidsaanvragen stevig gedaald is. Dat betekent dat de economie min of meer herneemt, al blijven ze historisch hoog.

Toch zijn beleggers gerustgesteld. Ook reisaandelen, die de afgelopen dagen in de ramsj zaten, komen helemaal terug. Cruisemaatschappijen winnen meer dan 5 procent, vliegtuigmaatschappijen doen er meer dan 3 procent bij.

Pfizer had ook goed nieuws woensdag. De Amerikaanse overheid koopt nog eens 100 miljoen dosissen van zijn vaccin aan. Het aandeel reageert daarop door 1,6 procent hoger te schieten, concurrent Moderna crasht 2,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20