Trump kan zich weer ‘vrij’ uiten dankzij zijn blog

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werd in januari, na de bestorming van het Capitool, verbannen van bijna alle sociaalnetwerksites. Hij verzekerde ons echter dat hij spoedig naar het internet zou terugkeren om zijn mening over de Amerikaanse politiek te geven. En met ‘From the desk of Donald J. Trump’ heeft hij woord gehouden. 

Trump wilde dus een plek vinden om vrijuit te spreken, zonder gecensureerd te worden. Hij heeft dan maar zijn eigen platform gelanceerd, op zijn eigen website. ‘From the desk of Donald J. Trump’ ging dinsdagavond live.

From the desk of Donald J. Trump‘ lijkt meer op een blog dan op een sociaalnetwerksite. De ex-president post regelmatig, soms meerdere keren per dag, en zijn teksten zijn iets langer dan een tweet. Hij kan er ook foto’s of video’s posten.

In een inleidende video stelt Trump zijn platform voor als ‘een plaats om vrij en veilig te spreken’. Toen hij gemuilkorfd werd door Twitter, Facebook en YouTube moest de 45ste president van de Verenigde Staten beroep doen op de mainstream media –  die hij om de haverklap bekritiseerd had en die hem uiteindelijk de rug hadden toegekeerd tijdens de verkiezingen van november 2020.

Eenrichtingsverkeer

Het platform staat momenteel geen interactie met het publiek toe. ‘Het is eenrichtingscommunicatie’, zegt een anonieme bron aan Fox News. ‘De website van president Trump is een geweldige bron om zijn laatste uitspraken en hoogtepunten uit zijn eerste ambtstermijn te vinden, maar dit is geen nieuw social media platform’, zei Jason Miller, Trumps topadviseur. ‘We zullen hierover in de zeer nabije toekomst aanvullende informatie hebben.’

Het is echter wel mogelijk om zijn berichten te delen op Facebook of Twitter. Zijn volgers zullen dus in staat zijn de uitspraken van Trump op de traditionele socialenetwerksites terug te vinden.

Op de blog kan u zich ook inschrijven op een nieuwsbrief. Elke keer dat de voormalige president een bericht plaatst, wordt er een e-mail uitgestuurd. U kunt er dus meerdere per dag verwachten. 

Ook eigenaardig: de posts beginnen niet op 4 mei 2021, de datum van de officiële lancering van de site. Zo zijn er berichten te vinden die teruggaan tot 24 maart. Wie Donald Trump gemist heeft, vindt op de site dus een nieuwe voorraad leesvoer.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20