Truckbouwer MAN schrapt bijna 10.000 jobs

Vrachtwagen- en busbouwer MAN wil tot 9.500 banen schrappen. Dat heeft het filiaal van de VW-groep vrijdag aangekondigd. Drie sites, in Oostenrijk en Duitsland, kunnen volledig gesloten worden.

Er werd bij het Duitse bedrijf al langer een ingrijpende aankondiging verwacht. De kosten lagen al voor de coronacrisis te hoog. Met de reorganisatie hoopt de truckbouwer miljarden te besparen: de operatie moet de resultaten met zowat 1,8 miljard euro verbeteren tegen 2023.

‘Volgens de huidige voorstellen verdwijnen er tot 9.500 banen in Duitsland en Oostenrijk en wereldwijd, in alle geledingen van de ondernemingen’, staat in een persbericht dat MAN vrijdag publiceerde. De productievestiging in het Oostenrijkse Steyr en vestigingen in de Duitse plaatsen Plauen en Wittlich gaan mogelijk volledig dicht.

Het bedrijf rekende nog voor de coronacrisis al op een terugval van de vraag naar vrachtvoertuigen met 10 tot 20 procent in Europa. MAN behoort samen met de Zweedse vrachtwagenbouwer Scania tot het Volkswagen-concern.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20