Trivago-eigenaar zet 3.000 man op straat

Expedia, de eigenaar van de reiswebsite Trivago, ontslaat 12 procent van zijn personeel, wat neerkomt op 3.000 mensen. Dat meldt het bedrijf in een mail aan zijn personeel.

Het voorbije jaar was ’teleurstellend’, zegt Expedia in de mail. ‘We beseffen dat we groei nagejaagd hebben op een ongezonde en nonchalante manier.’ Naast de ontslaggolf zet het reisconglomeraat een aantal projecten stop en wordt er minder gewerkt met onderaannemers.

Reorganisatie

Het was inderdaad geen gemakkelijk jaar voor Expedia. Sinds begin 2019 is het bedrijf aan een reorganisatie bezig, waarbij enkele merken en teams zouden worden samengevoegd. Maar omdat die heel veel tijd opslorpte, was er minder tijd voor de dagelijkse operaties en dat liet zich voelen in de cijfers. De winstgroei was in het vierde kwartaal 2 procent jaar op jaar, tegenover 7 procent in het vierde kwartaal van 2018.

Het debacle leidde in december tot het ontslag van CEO Mark Okerstrom en financieel directeur Alan Pickerill. Voorzitter Barry Dillen nam de teugels tijdelijk in handen. Tijdens de voorstelling van de vierdekwartaalresultaten begin februari zei Dillen dat het personeel niet met zijn werk bezig was en dat het bedrijf zich niet genoeg aanpast aan de realiteit en te groot is geworden. Toen al liet hij weten dat Expedia 300 tot 500 miljoen dollar moest besparen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20