Trivago-eigenaar verliest CEO en financieel directeur tegelijk

De nummer één en twee van Expedia, de eigenaar van onder andere de reiswebsite Trivago, stappen samen op. Aan de basis zou een dispuut over de strategie liggen.

Bij Expedia is sinds begin dit jaar een reorganisatie aan de gang waarbij heel wat teams en merken zouden worden samengevoegd. ‘Dat klinkt goed, maar het heeft ons ervan weerhouden om te kunnen focussen op onze dagelijkse werking. Dat heeft geleid tot slechte derdekwartaalresultaten’, zegt voorzitter Barry Dillen.

Zowel de omzet als de winst groeien nog steeds, maar de groei vertraagt stevig. In het derde kwartaal bedroeg de winstgroei maar 2 procent.

Groei

De raad van bestuur was het niet eens met de manier waarop CEO Mark Okerstrom groei wilde realiseren. De bestuurders blijven er wel van overtuigd dat het bedrijf zijn groei kan versnellen tegen 2020.

Diller en vicevoorzitter Peter Ken nemen de dagelijkse leiding over, financieel directeur Alan Pickerill wordt tijdelijk vervangen door bestuurder Eric Hart.

Uber

Okerstrom was nog maar twee jaar CEO van Expedia. Hij volgde in 2017 Dara Khosrowshahi op, die toen naar Uber ging.

Het aandeel van Expedia kende een korte piek van 5 procent op woensdag, maar staat over het hele jaar nog steeds 8 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20