Trend blijft dalen: 10 procent minder besmettingen per dag

Goed nieuws op de persconferentie van het crisiscentrum. De dalende trend blijft doorzetten. België heeft nog steeds een hoog sterftecijfer, maar er zijn nu wel substantieel minder besmettingen.

Er zijn in België in de afgelopen 24 uur 56 mensen overleden aan het coronavirus. Dat meldt het crisiscentrum. Er is wel een positieve trend merkbaar, over de hele lijn, liet woordvoerder Steven Van Gucht optekenen. Er is in de laatste tijd een daling van 6 procent merkbaar in de overlijdens.

Daling van 10 procent

Ook het aantal nieuwe besmettingen daalt met ongeveer 10 procent per dag. In de afgelopen 24 uur kwamen er 356 nieuwe besmettingen bij. Dat is een daling van 10 procent per dag. Daar zijn ook 67 nieuwe opnames bij. Er liggen nog 380 mensen mensen op intensieve zorgen, 231 patiënten worden beademd.

Dagelijks worden er nu ruim 21.000 testen uitgevoerd.

Daarnaast had het crisiscentrum ook een beeld van het aantal afwezigen bij het overheidspersoneel door griepachtige symptomen. Mede door de lockdown circuleert er momenteel geen griepvirus, dus is corona een kanshebber bij die gevallen. Het aantal mensen dat thuisblijft met mogelijke Covid-19-symptomen blijft echter stabiel en dat is goed nieuws, aldus Van Gucht. Ook het aantal bezoeken aan de huisarts blijft stabiel.

Hoge oversterfte

Het crisiscentrum onderstreepte wel dat, hoewel de dodentol in België schijnbaar hoog ligt, daar goede redenen voor zijn. ‘België heeft enerzijds een hoge bevolkingsdichtheid en een sterk verouderde bevolking’, zegt Van Gucht. ‘Anderzijds mogen we niet vergeten hoe hard de cijfers in andere landen onderschat zijn. Dat blijkt ook uit cijfers die internationaal gepubliceerd worden.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20