Toyota aan het stuur bij zelfrijdende autostart-up Pony.ai

Autonome wagenstart-up Pony.ai heeft 400 miljoen dollar opgehaald bij Toyota. De laatste kapitaalronde van Pony.ai brengt daarmee 462 miljoen dollar in het laatje.

Pony wordt nu op meer dan 3 miljard dollar gewaardeerd. In totaal heeft het bedrijf 726 miljoen dollar verzameld.

Robotaxi

Pony bestaat nog niet lang, sinds december 2018. Het bedrijfje kon dat jaar ook al testdraaien in China met een robotaxi, PonyPilot. In november 2019 verhuisde de robotaxi ook naar Californië.

Het is niet de eerste keer dat Toyota met Pony in zee gaat. De autogigant sloeg al in augustus 2019 de handen in elkaar met Pony om autonome wagens te bouwen.

‘Voorbij de auto’

De nieuwe investering moet ‘het partnerschap verbreden’, verklaart Pony. ‘Naast het ontwikkelen van technologie voor zelfrijdende auto’s, zullen Pony en Toyota verder dan het voertuig kijken en verdere mogelijkheden voor mobiliteitsdiensten bekijken.’

Autotechnologie is booming business. Sinds het begin van 2019 hebben autobouwers al meer dan 6 miljard dollar geïnvesteerd in de sector.

Investeren in start-ups

Toyota is de tweede meest-actieve automaker, geteld in actieve investeringsrondes, weet de gespecialiseerde site Crunchbase. Het bedrijf is ook betrokken bij de start-ups Didi Chuxing en Joby Aviation.

Andere investeerders bij Pony.ai zijn Clearvue en Sequoia Capital.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20