TotalEnergies waarschuwt voor dreiging Chinese windturbines: “We zullen een keuze moeten maken”

Er gaan steeds meer stemmen op om de Europese windenergie-industrie te helpen. En als we de baas van TotalEnergies mogen geloven, zijn dergelijke oproepen meer dan terecht. In het huidige tempo zullen de Europese ondernemingen gespecialiseerd in windturbines worden opgeslorpt door Chinese bedrijven.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese windenergiesector staat er niet goed voor. Die moet onder meer het hoofd bieden aan stijgende kosten en knelpunten in de toeleveringsketen. Daar komen ook nog eens de Chinese producenten bij die de Europese markt betreden met bodemprijzen.

In het nieuws: Patrick Pouyanné, de topman van TotalEnergies, spreekt zich uit over Chinese windmolens. De CEO bevestigt wat de topfiguren van de Europese windenergiereuzen al maanden zeggen: de dreiging van China wordt steeds groter.

De EU staat voor een dilemma

De details: Chinese windturbines zijn tot 35 procent goedkoper.

  • Tijdens de jaarlijkse conferentie van het Syndicat des Energies Renouvelables (SER) legde Pouyanné uit dat hij met eigen ogen had gezien hoe goedkoop Chines
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer