Tot tien keer snellere coronatest onderweg

De Zwitserse farmagroep Roche heeft een nieuwe test klaar die het coronavirus nog tien keer sneller kan identificeren dan de testen die nu al beschikbaar zijn.

Roche heeft intussen ook goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder gekregen. Momenteel werken de meest laboratoria met scanstraten van Roche, dat zijn combinaties van machines die ontwikkeld zijn om geautomatiseerde testen uit te voeren. Zo’n straat kost meer dan 250.000 euro.

Alleen hebben die toestellen uiteraard een maximumcapaciteit. De zogenaamde 6800-versie kan tot 1.440 stalen per dag testen, de 8800-versie heeft een capaciteit tot 4.128 stalen per dag. ‘We zijn de snelheid vast en zeker aan het opdrijven met een veelvoud van 10’, meent Thomas Schinecker van Roche.

Het is belangrijk dat de testresultaten zo snel mogelijk gekend zijn, zodat de gezondheidswerkers patiënten kunnen identificeren en in afzondering plaatsen. Op die manier kan het totale aantal besmettingen binnen de perken blijven. Zo koopt de farmaceutische sector dan weer tijd om betere behandelingen, en uiteindelijk een vaccin, te ontwikkelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20