Topman CNN stapt op wegens relatie op het werk, Trump reageert triomfantelijk

Jeff Zucker, de invloedrijke topman van de Amerikaanse nieuwszender CNN, kondigde woensdag verrassend aan dat hij per direct het mediabedrijf verlaat wegens een relatie met zijn marketingdirectrice.

Dat meldt CNN zelf. De relatie kwam aan het licht tijdens een intern onderzoek over een andere zaak die eveneens tot het vertrek van een topfiguur leidde. Sterpresentator Chris Cuomo werd bijna twee maanden geleden ontslagen, omdat hij zijn broer Andrew Cuomo adviseerde toen die als gouverneur van New York onder vuur kwam te liggen na meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag.

“Als onderdeel van het onderzoek naar Chris Cuomo’s termijn bij CNN, werd mij gevraagd naar een consensuele relatie met mijn naaste collega, iemand met wie ik al meer dan twintig jaar samenwerk”, zegt Jeff Zucker in een memo aan het personeel. “Ik heb erkend dat de relatie de afgelopen jaren is geëvolueerd. Ik moest het onthullen toen het begon, maar dat deed ik niet. Ik had het mis. Als gevolg daarvan neem ik vandaag ontslag.”

Reactie Trump

Zuckers exit leidde meteen tot gejubel bij de Amerikaanse ex-president Donald Trump, die een weinig subtiel statement de wereld instuurde en Zucker daarin een “world-class sleazebag” noemt.

CNN is een van de felste critici van Trump, waarbij de zender zich diametraal tegenover de Trump-gezinde zender Fox News positioneert, en omgekeerd zien veel Trump-aanhangers CNN als een ronduit vijandig medium.

(fjc)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.