Topjob: Big Ben zoekt een nieuwe klokkenluider

Big Ben, de beroemde klok in Londen, zoekt een nieuwe technicus om ervoor te zorgen dat het horloge op de toren juist loopt.

Big Ben, dat is een voltijdse job, of dat zou u kunnen afleiden uit de vacature die de Britse overheid heeft uitgeschreven.

Voor 30.000 pond per jaar zoekt het Lagerhuis van het Verenigd Koninkrijk namelijk iemand om het driekoppige klokkenteam van de overheid te versterken. De drie onderhouden alle klokken op het landgoed van het parlement, waaronder dus Big Ben.

Een succesvolle kandidaat zal dus deel van een team worden. U moet geen ervaring hebben met specifiek grote klokken: er is een tiental jaar ervaring aanwezig. De rest van het werk leert u on the job.

Maar daar houdt het niet op, want er zijn maar liefst 2.000 klokken en horloges te onderhouden, die liefst allemaal de juiste tijd aangeven. Het hoofdkwartier van het onderhoudsteam is het paleis van Westminster, waar het Lagerhuis ook samen zit.

Natuurlijk is dit geen job voor de eerste de beste. U moet op zijn minst een opleiding horologie gevolgd hebben. Dat is een aanvulling op een middelbaar diploma. U heeft dat diploma ook liefst gehaald bij het British Horological Institute.

Diploma nog niet op zak? De opleiding duurt ongeveer twee jaar bij het BHI, maar ook Syntra kan u die volgen. Daar duurt ze nog wat langer, drie jaar. Sowieso is dat te laat voor de deadline van de vacature, want die ligt eind september.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20