Topadviseur Boris Johnson vertrekt met onmiddellijke ingang

Dominic Cummings, de topadviseur van de Britse premier Boris Johnson, stapt met onmiddellijke ingang op. Dat hebben Britse media gemeld. Eerder was aangekondigd dat Cummings, die als het brein achter de brexit wordt bestempeld, tegen kerstmis zou vertrekken. Er zou nu echter besloten zijn besloten dat Cummings onmiddellijk Downing Street zou verlaten.

Volgens de Britse media zou Cummings vandaag nog een gesprek hebben gehad met Boris Johnson. Daarbij zou zijn beslist dat een onmiddellijk vertrek het meest aangewezen was. Volgens waarnemers was er aan de top van de Britse regering een machtsstrijd aan de gang. Cummings zou zich midden in die strijd hebben bevonden.

Eerder had ook communicatiedirecteur Lee Cain zijn vertrek aangekondigd. Rechtstreekse aanleiding voor de opborrelende machtsstrijd was de geplande benoeming van een nieuwe stafchef. Volgens Cummings moest die functie aan Cain worden toegewezen. Cummings en Cain hadden vier jaar geleden nog samen campagne voor de brexit gevoerd.

Carrie Symonds, de verloofde van Boris Johnson, zou zich echter tegen de aanstelling van Cain hebben verzet. Ook een aantal andere adviseurs van de premier hadden zich tegen Cain opgesteld.

Cummings zou nog wel tot half december van thuis uit verder blijven werken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20