Toonaangevend analistenbureau: Bitcoin schiet naar 200.000 dollar in tweede helft 2022

De voorbije weken zijn bijzonder volatiel geweest op de cryptomarkt. Maar, volgens een invloedrijk marktanalysebedrijf, gloort er licht aan de horizon. Cryptomunten zouden namelijk een glorieuze tweede helft van 2022 tegemoet treden. Bitcoin, de eeuwige marktkeizer, zou zelfs de kaap van de 200.000 dollar kunnen ronden. Dat schrijft FSInsight in een nota, die werd opgepikt door CoinDesk en Fortune.

Waarom is dit belangrijk?

Stierse voorspellingen over Bitcoin zijn natuurlijk al vaker gedaan, en de meest optimistische zijn zelden accuraat gebleken. Maar FSInsight en Farrell bouwen enige reserve in: ze behoren nog steeds tot de believers zolang de overheid niet in de weg gaat zitten.

FSInsight stelt in een notitie aan beleggers dat de Bitcoin-koers in de tweede helft van 2022 een recordhoogte van 200.000 dollar kan bereiken. Dat is een stijging van meer dan 450% ten opzichte van de prijs van de cryptomunt op het moment van schrijven.

Ook Ethereum, de op een na grootste crypto volgens marktwaarde, is klaar voor gigantische winsten, werpt FSInsight op. Het analysebureau voorspelt voor Ether dit jaar een koers zo hoog als 12.000 dollar: dat is een premie van zo’n 385% ten opzichte van de prijs waar het nu aan wordt verhandeld.

Traditionele kapitaalmarkt

Het rapport merkt op dat cryptomunten steeds meer gelijklopen met de koersen van tech-aandelen. Sean Farrell, hoofd strategie voor digitale activa, schrijft dat dit te wijten is aan het feit dat ook de traditionele kapitaalmarkt de crypto-industrie heeft ontdekt.

Zo investeerden durfkapitalisten vorig jaar 30 miljard dollar in de crypto-industrie: de meerderheid van hun investeringen ging naar tokens en blockchain-bedrijven. Ook grote bedrijven voerden hun holdings aanzienlijk op.

“Dit is volledig anders dan (de cryptocrash) in 2018, toen tech-aandelen het nog steeds goed deden, maar Bitcoin, samen met de rest van de cryptomarkt, gewoon verkocht werd”, stipt Farrell aan.

Om het doel van 200.000 dollar te halen, zou Bitcoin opnieuw een golf van investeerders moeten aantrekken, zoals het vorig jaar deed – wat Farrell een “redelijke kans” toedicht.

Ethereum “opmerkelijk ondergewaardeerd”

Ondertussen heeft de groei in NFT’s, Web3-applicaties en gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties geresulteerd in een significante groei voor het Ethereum-netwerk, wat het “opmerkelijk ondergewaardeerd” maakt, aldus Farrell.

Wat tot optimisme stemt, is de overgang van Ethereum naar proof of stakemining in 2022. Die gebeurtenis kan resulteren in een instroom van kapitaal, ongeacht de prestaties van Bitcoin, oppert FSInsight in de nota.

Er wordt wel enig voorbehoud aangetekend: “Alle activa kunnen verkocht worden en nog eens 50% dalen als de Fed morgen of volgende maand (de rente met) 4% verhoogt”, klinkt het. “Maar op dit moment, zoals de zaken er nu voor staan, is de upside voor zowel Bitcoin als ETH veel groter dan de downside.”

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20