Toerisme-aandelen duwen Wall Street in het rood

Waar luchtvaartmaatschappijen en cruise-uitbaters de voorbije weken het mooie weer maakten op de Amerikaanse beurs, dalen ze dinsdag minstens 7 procent. De drie belangrijkste indexen openen in het rood.

De Dow Jones staat rond 16 uur Belgische tijd 1,5 procent lager en de brede S&P500 1,2 procent lager. De techindex Nasdaq, die maandag nog een record optekende, beperkt het verlies tot 0,4 procent.

Het waren vooral de luchtvaartaandelen, die de voorbije vijf dagen meer dan 30 procent klommen, die een domper zetten op de beurzen. United Airlines gaat 12 procent onderuit, Delta Airlines 10,6 procent. De cruisemaatschappijen Carnival en Royal Caribbean doen er allebei meer dan 7 procent af. Het geloof in een degelijk economisch herstel lijkt voorbij.

Nasdaq

Ook de autoverhuurder Hertz, die op de rand van het faillissement balanceert en eigenlijk sowieso al niet veel meer waard is, verliest 20 procent. Een aandeel kost nu 4,5 dollar.

Maandag gingen de Amerikaanse beurzen nog vlot hoger op economische hoop en het nieuws dat de centrale bank zijn leningen aan kmo’s uitbreidt. De Nasdaq sloot op een recordkoers van 9.924 punten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20