Amerikaanse aandelenbeurzen zetten hun opmars verder

De Amerikaanse aandelenbeurzen zetten hun opmars verder en starten de beursweek alweer met forse stijgingen.

De index Dow Jones stijgt met 461 punten, een winst van 1,7 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq gaan respectievelijk 1,2 procent en 1,1 procent hoger. De S&P 500 noteert ondertussen op hetzelfde niveau als bij het begin van 2020.

De aandelenbeurzen tonen zich enthousiast over de versoepeling van de maatregelen waartegen de FED kmo’s geld laat lenen. Het minimumbedrag wordt verlaagd en het maximumbedrag verhoogd. De leningen kunnen over 5 jaar gespreid worden terugbetaald. Ook het verrassend goede jobsrapport van vrijdag geeft de beurzen vaart.

Net als de voorbije dagen profiteren aandelen die baat hebben bij de heropening van de economie. Luchtvaartmaatschappijen, cruisechepenrederijen en retailers koersen aanzienlijk hoger. 

Olie  gaat 3,39 procent lager. Een vat WTI-olie kost nu 38,21 dollar per vat. Goud kan iets van zijn verlies van vrijdag goedmaken en stijgt 1,3 procent tot 1.705 dollar per ounce. De euro noteert nagenoeg onveranderd tegen 1,1293 dollar. De bitcoin gaat een half procent hoger en kost nu 9.699 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20