Toegenomen thuiswerk stuwt vraag naar computerchips Samsung

Electronicareus Samsung komt in het tweede kwartaal uit op een betere winst dan gedacht. Dat heeft niet te maken met smartphones, maar met de grotere vraag naar geheugenchips als gevolg van toegenomen thuiswerk.

De Zuid-Koreanse technologiereus profiteert van het toegenomen internetverkeer tijdens de pandemie. De vraag naar geheugenchips voor servers en pc’s is toegenomen, aangezien meer mensen van thuis werken. De prijzen voor chips zijn gestegen. De trend was al merkbaar in het eerste kwartaal, maar zet zich nu volop door.

Het bedrijf verwacht dat de operationele winst van april tot juni op jaarbasis met 22,7 procent stijgt tot 8,1 biljoen won (ruim 6 miljard euro). De algemene omzet zou wel afnemen met 7,3 procent tot 52 biljoen won door COVID-19. Samsung is marktleider op vlak van geheugenchips, smartphones en tv’s. Het bedrijf zal pas later meer gedetailleerde cijfers bekendmaken.

Optimisme

De sterke prestaties van het Zuid-Koreaanse concern lijken te suggereren dat de techsector de impact van de coronacrisis snel te boven kan komen. Samsung had eerder nog gewaarschuwd voor een winstdaling in het tweede kwartaal. Maar de resultaten zijn beter dan verwacht. Met dank aan de thuiswerkers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20