Winstcijfers Samsung blijken immuun voor coronavirus

Samsung Electronics is een van de eerste grote techreuzen die winstcijfers bekendmaakt na het uitbreken van de pandemie. Het bedrijf lijkt tot dusver onaangetast te zijn. 

De Zuid-Koreaanse telecomgigant rapporteert dat zijn winst (4,82 miljard euro) tijdens het eerste kwartaal gestegen is met zo’n drie procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, ondanks de wereldwijde economische malaise. De omzet zou met vijf procent gestegen zijn tot 41,4 miljard euro. 

De goede resultaten zijn waarschijnlijk zelfs dankzij de covid-19-pandemie. De verkoop van elektronicaproducten, zoals de Samsung Galaxy, kon niet ontsnappen aan het globale economische bloedbad. Maar door de massale shift naar telewerk is de vraag naar geheugenchips van het Zuid-Koreaanse bedrijf wel enorm gestegen.

Bovendien verhuisde Samsung afgelopen najaar een groot deel van zijn productie van China naar Vietnam. Dat bleek een gouden zet te zijn, aangezien het bedrijf daardoor veel minder productieproblemen kende door de Chinese lockdown dan pakweg concurrent Apple.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20