Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Tinder introduceert ‘panic button’ en veiligheidschecks

Logo Business AM
Tech

23/01/2020 | Julie Putseys | 3 min leestijd

Het logo van Tinder. - Isopix

Datingapp Tinder begint met veiligheidschecks en een paniekknop waarmee de gebruikers de politie op pad kan sturen. Het systeem wordt voorlopig enkel uitgerold in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse Tindergebruikers kunnen binnenkort op een paniekknop klikken als hun date uit de hand loopt. Het moederbedrijf van de populaire app, Match Group, neemt namelijk een aandeel – en bestuurszitje – in Noonlight. Dat is een app die de locatie van gebruikers volgt en alarm slaat als er problemen zijn.

Wanneer Match Group de tool lanceert, kunnen gebruikers van Tinder en zijn andere datingapps een badge aan hun profiel hangen. ‘Beschouw het als een alarmpaneel’, zegt Elie Seidman, CEO van Tinder, aan The Wall Street Journal. ‘Het zegt mensen dat ik beschermd ben, en dat werkt als afschrikmiddel.’

Alvorens ze op date gaan, kunnen gebruikers de informatie over hun date ingeven. Als ze op date gaan en het alarm activeren, krijgt de politie die gegevens doorgespeeld. Althans, als Noonlight er niet in slaagt om de gebruiker in kwestie te contacteren. Dan sturen ze ook de politie eropaf.

Privacy

Noonlight houdt dus voortdurend de realtime-locatie van hun gebruikers bij. Match Group heeft naar eigen zeggen vastgesteld dat die de trade-off met privacy er graag bijnemen. Match Group-CEO Mandy Ginsberg zegt dat Noonlight de locatiegegevens niet voor marketingdoeleinden zal gebruiken, noch zal overbrengen naar de server van het moederbedrijf.

‘Je moet een datingbedrijf leiden alsof je een moeder bent’, is de leuze van Ginsberg. Nochtans is dit wel de eerste grote veiligheidsmaatregel die Match Group neemt. Zo zijn er op alle datingapps van het bedrijf nog geen achtergrondchecks, of toch niet standaard. Als het bedrijf een zedendelinquent identificeert, wordt die wel verbannen.

Een volgende maatregel die er in de toekomst aankomt is de verificatiebadge. Hiermee kunnen gebruikers met een tool bewijzen dat zij de persoon op hun foto’s zijn.

Lees ook:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president