Tijdens deze lockdown scheldt AB InBev huur cafés en restaurants niet langer kwijt

Bierbrouwer AB InBev zal in de tweede golf van de coronacrisis de huur voor horecapanden niet meer kwijtschelden aan uitbaters. In april gebeurde dat nog wel en in mei kregen de uitbaters uitstel van betaling. ‘We blijven de horeca echter volop steunen, onder meer door vervallen bier gratis te vervangen’, zegt woordvoerder Laure Stuyck woensdag.

In de eerste golf van de coronacrisis schoot brouwer AB InBev de café- en restaurantuitbaters te hulp met onder meer de kwijtschelding van de huur voor de panden in april. Hoewel de cafés sinds 16 oktober opnieuw de deuren moesten sluiten, zal het bedrijf de uitbaters niet langer vrijstellen van huur.

‘AB InBev is zelf geen eigenaar van de panden, wij verhuren ze alleen door’, benadrukt Stuyck. ‘We zullen nu op maat van de klant bekijken welke afbetalingsplannen mogelijk zijn.’ AB InBev zal bier dat tijdens de verplichte sluiting vervalt wel gratis blijven vervangen.

‘Sinds het begin van de coronacrisis heeft AB InBev al 20 miljoen euro geïnvesteerd in horecaondersteuning’, aldus nog Stuyck, ‘gaande van de kwijtschelding van de huur over uitstel van betaling tot investeringen in tapinstallaties en koelingen. Daar is het gratis vervangen van vervallen bier zelfs nog niet bijgerekend. Wij blijven de horeca ondersteunen en komen hier samen sterker uit.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20