Tesla moet 158.000 auto’s terugroepen voor veiligheidsdefect

Door problemen met de Media Control Unit moet autobouwer Tesla 158.000 wagens even terugroepen naar de garage. Die unit kan falen als het geheugen vol zit.

Volgens het Amerikaanse National Highway Transportation Safety Administration zijn er problemen met de Media Control Unit in bepaalde Tesla’s. De hardware van het touchscreen heeft geheugenproblemen.

Touchscreen

Dat heeft gevolgen voor de veiligheid, zegt de ANHT. Als het touchscreen niet werkt, komen er ook issues met de achteruitkijkcamera, het ontmisten van de ramen en het ontvriezen, de Autopiloot en de richtingaanwijzers.

Niet alle Tesla’s hebben dat probleem. Het gaat specifiek om de Model S gebouwd tussen 2012 en 2018 en de Model X tussen 2016 en 2018.

Flashdrive

Die touchscreens worden aangedreven door een NIVDIA-processor en die slaat gegevens op in een flash-drive. Het geheugen van de flashdrive is slechts 5GB groot en zodra het vol zit, werkt het touchscreen niet meer.

In principe is Tesla niet verplicht om de wagens terug te roepen. Het gaat op dit moment namelijk enkel om een officiële brief van de ANHT. Maar als Tesla de wagens niet terugroept, moet het wel een bijkomende verklaring geven. Of er in België wagens met hetzelfde probleem rondrijden, is niet duidelijk.

Lees ook:

Meer