Telenet, Proximus en Orange gunnen klanten extra datavolume

Na Proximus en Orange biedt nu ook Telenet zijn klanten extra datavolume en ook meer gratis programma’s aan. Met de gestes willen de operatoren het de Belgen makkelijker maken om thuis te werken of online opleidingen te volgen. Wellicht zal ook online gaming fors in de lift zitten.

Telenet kondigde de details zaterdag aan, nadat Proximus en Orange vrijdag al hun commerciële gestes voor de klanten hadden aangekondigd. De volumelimieten voor zowel vast als mobiel internet worden verhoogd. Telenet gaat ook een reeks gratis films en series aanbieden.

Fortnite

Telenet verwacht de komende dagen een stevige toename van verkeer op het mobiele en vaste netwerk. De operator zal dit ‘nauwlettend opvolgen. In Italië, dat in ‘lockdown’ is, ging het verbruik voor Fortnite en andere online games recentelijk zo fors de hoogte in, dat er netwerkproblemen ontstonden.

‘In deze tijden is het de absolute prioriteit om alle klanten geconnecteerd te houden. Indien bijkomende maatregelen nodig zijn om dit te garanderen, zal Telenet deze ook nemen en hierover duidelijk communiceren’, zegt de telecomoperator.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20