Telegram maakt gebruik zonder simkaart mogelijk

Gebruikers van Telegram kunnen voortaan via Fragment een anoniem nummer aanschaffen. Het ontwikkelingsteam van Telegram introduceert ook nieuwe functies voor topics, dat zijn thema-gerelateerde groepsgesprekken binnen een groep. 

Waarom is dit belangrijk?

De online berichtendienst Telegram is volledig beveiligd door middel van encryptie. Niet enkel zijn de berichten standaard beveiligd, het is ook mogelijk om een ´geheim gesprek´ te voeren. Dit gebeurt door het gebruik van een specifieke code. Gebruikers die hun Telegram-account willen delen zonder dat ze hun telefoonnummer daarbij kenbaar willen maken, kunnen dat voortaan doen via tijdelijke qr-codes

In het nieuws: Gebruikers van Telegram kunnen via Fragment een anoniem nummer aanschaffen. Dit kan zorgen voor nog meer problemen op het platform.

  • De berichtendienst introduceert daarnaast een nieuwe anti-spamfilter die agressiever te werk moet gaan tegen spamberichten.
  • Telegram komt ook met een globale auto-delete timer, waardoor toekomstige berichten in alle gesprekken automatisch verwijderd kunnen worden.
  • IOS-gebruikers krijgen een emoji-zoekfunctie die Android-gebruikers al langer hebben.
  • Die Android-gebruikers krijgen dan weer een nieuw menu waarin de opslagruimte van de app te beheren valt.

Eerder in het nieuws: De politie in China controleert of burgers verboden apps als Instagram, Telegram en Twitter op hun telefoon hebben, melden The Wall Street Journal en CNBC.

  • Het land probeert zo het groeiende protest tegen het strenge coronabeleid de kop in te drukken.
  • Het gebruik van Instagram, Telegram en Twitter is verboden in China. Toch maken veel Chinezen er via een virtual private network (VPN) gebruik van. Daarmee kunnen gebruikers anoniem verbinding maken met het internet. Dat gebeurt vaak via een server in een ander land.
  • Eerder dit jaar besloot Brazilië het platform te verbieden, omdat de berichtendienst niets deed tegen het verspreiden van desinformatie en bedreigingen die werden geuit tegen de president. (ddw)
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20