Tegen 2050 zal in de VS voornamelijk Spaans worden gesproken

De meest gesproken taal in de Verenigde Staten zal tegen 2050 het Spaans zijn. Dat blijkt uit een studie van het Cervantes Insituut, waarover de Spaanstalige website Opinza.com bericht. In geen enkel land ter wereld zullen dan meer Spaanstaligen wonen dan in de VS.

In de studie staat eveneens te lezen dat tegen 2050 ruim 30% van de Amerikanen van Latins-Amerikaanse origine zal zijn. Het zal om zo’n 132 miljoen mensen gaan.

Volgens het Cervantes Instituut spreken vandaag wereldwijd zo’n 559 miljoen mensen Spaans, studenten Spaans en mensen met een beperkte kennis van de Spaanse taal inbegrepen.

In de VS wordt de Spaanstalige gemeenschap vandaag nog op zo’n 41 miljoen mensen geschat, met nog eens 11,6 miljoen tweetaligen. 7,8 miljoen mensen volgen dan weer Spaanse lessen bij een of andere talenschool. Nergens ter wereld ligt dat aantal hoger.

In Mexico spreken 121 miljoen mensen de taal van Cervantes en het is daarmee het land met het grootste aantal Spaanstaligen. In Colombia spreken 48 miljoen mensen Spaans, in Spanje zijn er dat 46 miljoen en in Argentinië 42 miljoen.

Na het Mandarijns is Spaans de meest gesproken taal ter wereld, indien enkel wordt rekening gehouden met mensen die de taal als moedertaal hebben. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20