Techmalaise op Wall Street nog niet voorbij: verkoopgolf rolt verder

Goeie werkloosheidscijfers in de VS kunnen vrijdag niet voorkomen dat de beurzen opnieuw lager gaan. Tech zit opnieuw in het defensief.

De Amerikaanse werkloosheid viel in augustus terug naar 8,4 procent, tegenover 10,2 procent een maand eerder. Er werden 1,37 miljoen jobs gecreëerd en dat was beter dan de verwachtingen. Analisten hadden maar op 1,32 miljoen nieuwe jobs gerekend.

De banken profiteren van een betere economie. Alle grote Amerikaanse zakenbanken gaan tot 3 procent hoger en de sterindex Dow Jones doet er 0,5 procent bij. De S&P500 gaat echter 0,6 procent lager en de techbeurs Nasdaq verliest zelfs 2 procent.

Apple en Zoom

De techgigant Apple begon de dag goed, 2 procent hoger, maar staat een half uur na de opening 4,6 procent in het rood. De videobeldienst Zoom, die donderdag al meer dan 10 procent verloor, gaat zelfs 6,3 procent lager. Tesla doet er 4,5 procent af en Facebook houdt het bij 3,5 procent verlies.

Donderdag was al een desastreuze dag voor de Nasdaq. De index eindigde de dag 5 procent lager en alle techaandelen stonden in de uitverkoop. De voorbije maanden stegen die techwaarden nochtans tegen de sterren op. Woensdag ging de Nasdaq zelfs voor de eerste keer in zijn bestaan over de 12.000 punten. Maar aan die rally lijkt nu stilaan een einde te zijn gekomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20