Techadviseur van Biden bezit tussen de 1 en 5 miljoen dollar aan Bitcoin

Tim Wu, opperste techexpert van het Witte Huis, bezit tussen de 1 miljoen en 5 miljoen dollar aan Bitcoin. Dat is, volgens een rapport van Politico, het grootste bezit in ’s mans financiële portefeuille.

Wu vervoegde in maart de regering-Biden. Zijn jobtitel is ‘speciaal assistent voor het technologie- en concurrentiebeleid van de president’ bij de Nationale Economische Raad. Hij geldt als een scherp criticus van Big Tech.

Voordat hij met verlof ging om de federale regering te dienen, bekleedde Wu een positie als professor in de rechten aan de Columbia University. De laatste jaren heeft hij leiding gegeven aan een herziening van de Amerikaanse antitrustwetgeving, met de nadruk op de groeiende macht van de grote technologieplatforms.

Netneutraliteit

Wu is misschien wel het meest bekend door het bedenken van de term ‘netneutraliteit’. Dat is het principe dat stelt dat internetproviders alle vormen van internetcommunicatie gelijk moeten behandelen. Er mag niet worden gediscrimineerd of anders worden aangerekend op basis van gebruiker, inhoud, website, bron- of bestemmingsadres. In wezen helpt netneutraliteit om de vrijheid van informatie-uitwisseling te waarborgen en bevordert het eerlijke concurrentie en innovatie voor internetdiensten.

Hoewel Wu’s huidige rol in het Witte Huis geen specifieke zaken met betrekking tot Bitcoin zal behelzen, ‘lijkt zijn financiële onthulling overeen te komen met zijn ideologie’, stelt Bitcoin Magazine. Hij gelooft in ‘opkomen tegen gecentraliseerde controle en te grote macht van techbedrijven. Ook wil hij niet-discriminerende toegang tot en gebruik van het internet garanderen.’

Het is onduidelijk hoe de aanwezigheid van een Bitcoinhouder in het Witte Huis het beleid zou kunnen beïnvloeden. Wu zou een voorstander zijn van duidelijke regelgeving of initiatieven die de toegang tot de toonaangevende cryptomunt bevorderen.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20