Taylor Swift mag zich miljardair noemen

De Amerikaanse popsensatie Taylor Swift duikt op haar 34ste voor het eerst op in de miljardairslijst van het zakenblad Forbes. Opmerkelijk: daar heeft ze alleen haar muziek voor nodig gehad.

In het nieuws: Het vermogen van Taylor Swift tikt volgens Forbes aan tot 1,1 miljard dollar, of omgerekend zowat 875 miljoen euro. Daarmee bereikt ze voor het eerst de miljardairsstatus.

  • Taylor Swift werd miljardair in oktober 2023 dankzij de verdiensten van haar veelbesproken Eras-tournee plus de waarde van haar muziekcatalogus, zo becijferde Forbes. “Swift is de eerste muzikant die alleen op basis van haar liedjes en optredens de ranglijst haalt”, klinkt het.
  • Het blijft zo erg hard gaan met de popster, die vorig jaar ook door Time uitgeroepen werd tot Person of the Year. Ze werd ook al door de rijkenlijst van nieuwsdienst Bloomberg tot de miljardairs gerekend.
  • De zangeres brak recentelijk het Grammy-record, door voor de vierde keer de trofee voor album van het jaar binnen te halen. Illustratief voor haar star power: haar aanwezigheid op de Super Bowl leidde tot een kijkcijferrecord.

Swift versus Rihanna

Meer details: Ze is een van de slechts drie muzikanten in de miljardairslijst, naast Jay-Z en Rihanna.

  • Haar fortuin omvat meer dan 500 miljoen dollar aan geschat vermogen vergaard uit royalty’s en tournees, plus een muziekcatalogus ter waarde van 500 miljoen dollar.
  • Daarnaast wordt haar vastgoedvermogen op 125 miljoen dollar ingeschat.
  • Helemaal uitzonderlijk is haar status niet. Ook Rihanna werd eveneens op haar 34ste tot miljardair uitgeroepen. Het verschil is dat Swift alleen via haar muziek de status bereikt, terwijl Rihanna dat ook te danken heeft aan haar beauty-imperium.
Meer