Taylor Swift door Time Magazine uitgeroepen tot ‘Person of the Year’

Voor Time Magazine is het muzikale fenomeen Taylor Swift de persoon van het jaar. De bijna 34-jarige zangeres volgt daarmee Volodymyr Zelensky op. Het is nog maar de derde keer dat een vrouw solo de prestigieuze titel krijgt toegewezen.

De award van ‘Person of the Year‘ gaat naar de persoon of het evenement dat het afgelopen jaar de meeste invloed heeft gehad op mondiale zaken. Volgens Time Magazine is dat dus Taylor Swift. De zangeres noemde de verkiezing een grote eer en zei dat ze “trots en blij” was.

Het was een topjaar voor de Amerikaanse. De populaire zangeres begon in maart aan een van de grootste concerttours ooit: ‘The Eras Tour‘. Daarmee brak ze record na record. Ondertussen is de concertfilm Taylor Swift: The Eras Tour ook in de cinema te zien, en ook daar is het een enorm succes. Tussendoor bracht ze ook twee oudere albums opnieuw uit na discussies over de rechten.

Derde vrouw

Het was dan ook geen verrassing dat Taylor Swift een van de genomineerden was van Time Magazine voor ‘Person of the Year’. Daarvoor had ze wel af te rekenen met zware concurrentie. Andere genomineerden waren namelijk de stakers uit Hollywood, de Chinese leider Xi Jinping, zakenman Elon Musk, OpenAI-CEO Sam Altman, Barbie, de Russische autocraat Vladimir Poetin, de Britse King Charles III, de aanklagers van voormalig Amerikaanse president Donald Trump en Amerika’s centrale bankier Jerome Powell.

Na Angela Merkel (2015) en Greta Thunberg (2019) is het nog maar de derde keer dat een vrouw alleen verkozen wordt tot ‘Person of the Year’. Anderen, zoals bijvoorbeeld Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en weldoener Melinda Gates, deelden in het verleden wel al de titel met een of meerdere andere personen.

Meer